Verokortti 2022

Verohallinto on aloittanut verokorttien 2022 toimittamisen. Osa on ehtinyt sen jo saada ja kaikki verokortit toimitetaan viimeistään 14.12.2021. Muutoksia siis tarpeen vaatiessa ehtii tehdä oikein hyvin Omaverossa jo tämän vuoden puolella. Ilman muutoksia vanhaa verokorttia käytetään vielä tammikuussa 2022.

Tilitoimistot useimmiten nykyään noutavat verokortit Verohallinnolta suorasiirtona. Tällöin siirtyvät verokortit ovat ne ns. alkuperäiset Verohallinnon lähettämät verokorttitiedot. Joskus tulee eteen tilanteita, joissa Verohallinto ei ole pystynyt ennakonpidätysprosenttia laskemaan ja silloin tiedot eivät siirry. Myös jos palkansaaja on tehnyt muutosverokortin, eivät nämä tiedot siirry suorasiirron mukana.

Nykyään on myös mahdollista rajapinnan avulla saada ajantasaiset verokorttitiedot aina muutoksineen joka kuukausi, mutta meillä tämä ei ole käytössä.

Siksipä vinkkinä, että kannattaa toimittaa verokortti palkanlaskentaan aina, jos on tehnyt verokorttiin muutoksia! Eikä se haittaa, vaikka sen toimittaisi joka tapauksessa. Ainakin tiedot tulee sitten varmasti oikein.

Tässä vielä linkki Verohallinnon tiedotteeseen aiheesta:

https://www.vero.fi/tietoa-verohallinnosta/uutishuone/lehdist%C3%B6tiedotteet/2021/vuoden-2022-verokortit-ilmestyvat-ensimmaisille-asiakkaille-omaveroon-tanaan–odota-omaasi-rauhassa/

 

 

Jaa postaus

Katsoitko jo nämä?

Kustannustuki 5

Kustannustuen viides hakukierros alkaa tänään 21.12.2021. Tukea voi hakea Valtiokonttorin sähköisestä asiointipalvelusta klo 9:00 alkaen.

Lue lisää »