Ns. yrittäjän kasipäiväinen palasi konkurssilakiin 1.10.2021

Yritysvelallisen maksukyvyttömyysolettama palasi konkurssilakiin aiemmassa muodossaan. Tämä siis tarkoittaa sitä, että velkoja voi olettaa velallisen maksukyvyttömäksi ja vedota siihen, jos velallinen ei viikon kuluessa ole maksanut selvää ja erääntynyttä saatavaa. Koronakriisistä johtuen maksukyvyttömyysolettama ajalla 1.2.-30.9.2021 oli 30 pv. Sitä ennen tämä maksukyvyttömyysolettama oli hetken aikaa jopa kokonaan pois käytettävistä konkurssiin hakemisen perusteena. Muut konkurssilain maksukyvyttömyyden olettamat ovat olleet käytössä, mutta ovat velkojille työläämpiä ja sitä myöden myös kalliimpia käyttää. Nyt siis kannattaa olla ajoissa liikkeellä, jos laskujen maksu uhkaa viivästyä ja ottaa yhteys velkojaan, jotta voi sopia esim. maksuajasta.

Jaa postaus

Katsoitko jo nämä?

Kustannustuki 5

Kustannustuen viides hakukierros alkaa tänään 21.12.2021. Tukea voi hakea Valtiokonttorin sähköisestä asiointipalvelusta klo 9:00 alkaen.

Lue lisää »